söndag 11 augusti 2019

Siljan runt 20190601

Siljan runt var det enda loppet som Team Sigr skulle köra tillsammans före Viking Tour. Alla som skulle köra Viking Tour var med plus några till från Team Sigr. De flesta av oss bodde tillsammans i en liten stuga vid Orsasjön där vi möttes upp på fredagen. Det var helt fantastiskt väder och några av oss rullade iväg på en liten kvällsrunda.

Till nästa dag utlovades dock regn och vi hade just börjat köa in till starten när det började stänka. På med regnjacka under vindjackan och så förstärkte jag med plasthandskar under långfingrade cykelhandskar och tänkte jag skulle hålla mig torr. Starten gick och vi var 11 som rullade iväg i vår grupp.
Man blev blöt rätt snart, även inne i handskarna, men det rullade på bra. Första depåstopp var vid Garsås där de bland annat serverade korv. Det var blött och kallt och vi stannade inte längre än nödvändigt men hann med ett toabesök och att heja på några kända ansikten innan vi fortsatte.

Färden gick genom Vikarbyn och Rättvik och det var kul att cykla på kända vägar. Sedan kom backen upp mot Söderås och så svängde vi in på den slingrande vägen mot Tällberg. Hör började jag få det lite jobbigt att hänga med och i den brantare delen mot Tällberg gick det riktigt sakta. Veckan innan hade jag varit förkyld så jag hoppas det var förklaringen till de lite sega benen. Efter en stunds vila på toppen där vi inväntade några som tagit kisspaus så fick vi en välförtjänt nerförsbacke.

Det hade i alla fall slutat regna så man hade torkat upp litegrann och på resten av vägen mot mål kom bara enstaka mindre skurar. Klungan rullade på och efter en lång och ganska tråkig väg förbi Siljansnäs så närmade vi oss Sollerön igen. På två led rullade vi i mål och fick varsin dalahäst som belöning. Och äntligen fick jag en gul, de hade varit slut de tidigare gångerna men tredje gången gillt så!


Till kvällen klarnade det upp igen och nästa dag var det strålande sol från en klarblå himmel. Som av en tillfällighet hade vi planerat cykling även då. En i gruppen hade lite lokalkännedom och tog oss på fina vägar och en redig uppförsbacke till Fryksås och en välförtjänt fikapaus.

Så tillbaka till stugan för dusch, ihoppackning och städning innan hemfärd mot Stockholm och Umeå. En härlig cykelhelg med ett härligt cykelgäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar