torsdag 15 juni 2017

Halvvättern 2017

Efter Tjejvättern var det dags för Halvvättern. Även detta år med Team Mellanmjölk. Det bildades till Roslagshösten 2014 och tre av de fyra som var med på premiärrundan var med även nu, grundaren Göran, Tina och jag. Årets gäng bestod av 13 cyklister, de flesta från olika årgångar av Team Rynkeby samt några Fredrikshofare. Alla mycket duktiga och starka cyklister och vi startade rundan i ett soligt Motala. 
Förra året gick de första milen i en bra bit över 30 men i år möttes vi av en envis motvind och lyckades med målsättningen att hålla ett mer mellanmjölksaktigt tempo. Uppför Omberg gick bra och nerförskörningen var riktigt kul. Första depån var Ödeshög och just som vi ska rulla iväg börjar det regna. De flesta tar på sig regnjackor och det blir en rejäl skur så det var skönt med jacka eftersom jag körde med kortbyxor och kortärmat. Det slutar dock regna och torkar upp så det blir ett kort stopp för att ta av jackor. Då är banan inne i ett smalare och slingrigt parti och vi kör vidare på ett led. Farten 
Dras upp rejält, det går en bit över 40 och ledet bara slingrar sig fram, jag ligger sist och det går så lätt att hänga med - jättehärlig cykling! 
Efter Ödeshög ökar snittet stadigt. Vi har ett till depåstopp i Rök och fortsätter sedan i god fart. Långa stunder ligger vi och matar på i en bra bit över 30, förningarna är lite tuffa men vi är såpass många att man hinner vila och återhämta sig innan det är dags igen. Det börjar regna igen men nu får man vackert köra med de kläder man har, det är inte så långt kvar. På väg in i Motala visar min Garmin ett rullsnitt på 30 och det är bra jobbat. Vi har dessutom hunnit stå still i nästan en timme så totaltiden blir inte så imponerande. 
Det är i alla fall ett glatt om än något blött gäng i mål på 5:54. Och en av de hittills roligaste rundorna i år. Hela helgen var full av må-bra-och-fylla-på-energi då Tina och jag bodde hos hennes cykelkompis mamma i Mantorp och hade så trevligt sällskap och dessutom full service. 
Tack för en härlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar