fredag 5 augusti 2016

Ride of Hope dag 5

Dagens etapp mellan Gävle och Västerås tog oss först till Gysinge. Solen sken och färden gick på mestadels breda och fina vägar. Det var inga jobbiga backar att tala om men team Bergselefanterna håller fast vid strategin att ta det lugnt uppför. Lite fundersam blev jag när jag såg att min puls var lägre än vanligt och fortsatte att sjunka, så lugnt körde vi ändå inte så pulsmätaren verkar helt enkelt ha gett upp. Snittpuls 45 på hela rundan verkar lite lite... Får byta batteri när jag kommer hem. 

I Gysinge pågick bygge av knuttimrat hus. Bara som motvikt till alla cykelbilder...

Fotostopp vid forsen i Gysinge

Efter Gysinge blev det cykling på ett led på en högtrafikerad 2 till 1-väg. Det är alltid tufft att cykla så, det var verkligen inte mycket till vägren men efter ett tag fick vi svänga av till en mindre väg. Tyvärr var det fel rutt och vi skulle ha svängt av tidigare men som tur är kunde vi komma tillbaka till rätt rutt ändå genom att fortsätta på den mindre vägen. Hade inte varit kul att behöva köra tillbaka samma väg. Dessutom fick vi se Hebron (byn hette så) och vägen blev 5km kortare. Utan fler missöden kom vi till dagens andra depå i Heby. Där stod våfflor och pannkakor på menyn, något som uppskattades även av en mängd getingar. Man fick passa sig vad man stoppade i munnen. 
Getingfest i sylten

Med sex mil kvar till Västerås rullade vi vidare på en bred och fin väg när en bilist bestämmer sig för att köra om oss samtidigt som vi möter en annan bil. Föraren i den mötande bilen tutade och fick hålla ut ordentligt för att undvika kollision men allt gick bra. Man undrar hur en del människor tänker, den sista idioter är tyvärr inte född än. Lite skrämda av händelsen körde vi på ett led ett tag men övergick sedan till tvåpar igen och resten av vägen gick utan incidenter. 

Efter några extrastopp för att vila en ond fot (inte min) och för att fylla på extra energi från servicebilen så kom vi fram till målet i Västerås. Sällan har någon mat smakat så gott som den tallrik med grillkorv, potatissallad och grönsallad som jag fick i grillvagnen. 
Nöjda och glada i mål

Sedan till hotellet och där var det många pengar i form av cyklar parkerade i cykelrummen. 
Nu är alla cyklister från norra sidan (vi) och södra sidan (som kört från Lund) samlade och imorgon fortsätter vi mot Uppsala tillsammans. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar