måndag 1 augusti 2016

RoH dag 1

Vaknade kl 5 men lyckades somna om en stund, upp 6:30 för frukost och sedan packa ut bagaget och hämta cykeln. Alla åkte samlat till starten som var vid sjukhuset.

Vi delades in i fartgrupper och jag valde 26-29, vi var 13 st och rullade iväg först av alla. Kapten Patrik hade lite strul med sin GPS och vi gjorde några rundor i två rondeller innan vi kom på rätt väg. Alla skrattade och skojade och stämningen höll i sig trots en tidig punktering. Vi körde tvåpar och det var fina vägar med lite trafik. Det gick upp och det gick ner, en uppförsbacke var riktigt lång men inte så farligt brant. På toppen var det helt fantastisk utsikt och sedan en lika fantastisk nerförsbacke. Första depån var vid en parkeringsficka på en väg mitt ute i ingenstans, blåbärssoppa och bulle smakade fint!
Godis och saltgurka slank också ner
Cykelparkering deluxe

Vi passerade Nordmaling och ett planerat stopp för glass och toa på macken där. Sedan var det inte långt till nästa depå. Där väntades alla grupper in för nu var det dags för ett avsnitt på E4:an, en 2-1-väg. Det gick inte att undvika, en omväg hade blivit jättelång och Sverigeleden på cykel går faktiskt på E4:an där. 
Uppladdning med våffla innan vi skulle ut på E4:an

Vi organiserades i tredubbla led med en servicebil bakom oss och vid varje parkeringsficka gick vi in och släppte förbi trafik som samlats. Allt gick bra och efter 12km kunde vi svänga av. Den kuperade terrängen fortsatte och det kommer den att göra resten av veckan också, Sverige är inte ett platt land. Framme i Örnsköldsvik fick vi hamburgare och på torget och solen sken som den gjort hela dagen. På väg till hotellet såg vi mörka moln torna upp sig och efter att vi installerat oss brakade ett åskoväder löst. 
Det är inte ett berg i bakgrunden, det är ett åskmoln... Men imorgon ska det vara bättre väder igen, då ska vi drygt 15 mil till Härnösand. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar