fredag 4 augusti 2017

Ride of Hope 2017 dag 6

Dagens etapp mellan Falun och Västerås var 171km och bjöd på både sol och regn. Jag började dagen med armvärmare och knävärmare och med vindjackan i bakfickan. Ett par torra handskar i plastpåse hade jag med också. Vid frukosten regnade det ordentligt men till starten var det uppehåll och sedan klarnade det upp mer och mer. Bara 44km till första depån i Stora Skedvi där en av funktionärerna bor. Depån var uppställd i hans trädgård, hur fint och bra som helst! 
Där hade man kunnat stanna länge, ett dopp i Dalälven var frestande, men vi skulle ju vidare. Arm- och knävärmare åkte av i värmen och vi hann nästan 80km innan det utlovade regnet kom. Jag struntade i att klä på mig igen utan fortsatte i kortärmat. Blött blev det ju, både uppifrån och nerifrån men skuren varade inte så länge ändå och sedan kom solen fram igen. 
Vi skulle se sura ut i regnet, gick väl sådär... 

Cyklingen flöt på riktigt bra idag, långa stunder körde vi i över 30km/tim och dagens snitt hamnade på 28. Vi har väldigt kul i gruppen när vi cyklar, mycket prat och skoj och skratt. När vi åkte genom ett skogsparti som drabbades av den stora branden 2015 var stämningen däremot nästan högtidlig. Det var väldigt vackert där, så annorlunda mot den täta skogen runtomkring och så imponerande hur naturen återhämtar sig. 
Depån i Ängelsberg låg vid Oljeön, en cyklist med lokalkännedom berättade att det var Sveriges första oljeraffinaderi. Den första oljan som utvanns slängdes, den kallades sprängolja för att lamporna sprängdes när man eldade med den. Nu kallas den bensin istället men detta var före förbränningsmotorernas tid. 
Jag tog av skorna och vred ur strumporna och lånade ut mina torra handskar till en kompis så det var någon nytta med att ta med dem. Mina hade jag vridit ur på ett tidigare stopp och kände mig nöjd med. Vi rullade vidare mot Västerås i riktigt bra fart, en punktering hejdar gruppen ett tag men vi är snart igång igen. 
Ju fler som fixar punka desto bättre? En kolsyrepatron gick åt och två olika pumpar användes.

I Västerås var målet på Stora Torget och där rullade grupperna från både Norra och Södra rundan in. 
Idag fick vi lyxvariant på hamburgare med både sallad och ost och sedan åkte vi till hotellet. Lite barhäng och en vända till Max för en lyxshake innan läggdags. Imorgon har vi sovmorgon, en hel timme och sedan ska vi bara 10 mil till Uppsala. Kanske lite regn men det klarar vi. Vi cyklar ju för barnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar